De volle maan straalt krachtig vol goud en glorie. Ze geeft mij de troost die ik goed kan gebruiken in een loslaatritueel dat ik voor mezelf op het strand in La Cala de Mijas gecreëerd heb. Ik zoek een mooi en rustig plekje uit dichtbij de zee. Ik brand een kaarsje voor mezelf en spray de Full Moon drops auraspray over mij heen. De zachte geur van o.a. jasmijn en patchouli verwarmen mijn hart. Ik verbind mij met moeder aarde, het universum en de maan en start mijn ritueel. 

Verdriet

Als ik diep ga voelen word ik, getriggerd door de maanenergie, overvallen door verdriet. Ik laat mijn tranen de vrije loop en voel steun en aanwezigheid, maar niet alleen van mijn lief. Ik ben niet alleen, dat ben ik eigenlijk nooit geweest. Ik heb mij in mijn kindertijd in periodes van angst en eenzaamheid nooit alleen gevoeld, alsof ik werd gedragen en gesteund door dat wat niet zichtbaar of tastbaar is. Het verdriet geeft mij ruimte en vrijheid.

Ceremonie

Als ik klaar ben met mijn “gebed” loop ik naar de zee. Ik zoek 3 stenen uit die voor mij symbool staan voor liefde, vergeving en vrijheid en gooi ze met deze intentie de zee in. Een ritueel zoals dit heb ik de afgelopen jaren al vaker gedaan. Of het nu water of vuur is wat ik gebruik in dit soort ceremonies, het voelt elke keer weer krachtig. Het is zo belangrijk om jezelf zo te ontdoen van (oude) pijnen of blokkades. Voor mij voelt het alsof ik ook op cellulair niveau iets opruim.

Mede omdat ik zelf weet hoe waardevol dit is, is onder meer de vuurceremonie een onderdeel geworden in mijn sessies en retreats.

Bevrijding

Ik hoor het zacht ruisen van de zee alsof de golven zingen en geniet van de glinstering in het water. Het prachtige goud omhult mij volledig en ik voel de donkerte via mijn voeten verdwijnen in het zand. Ik voel me licht en geliefd. Ik zoek een steen uit ter herinnering aan deze volle maan ceremonie en neem weer plaats op mijn kleedje. Ik brand een stuk heilighout en verwijder hiermee de oude energieën uit mijn aura. Ik geniet nog even rustig na van dit bijzondere en vooral bevrijdende ritueel.

Mijn liefste, die mij tijdens de ceremonie met respect “alleen” heeft gelaten (en zo zag ik later prachtige foto’s ter herinnering heeft gemaakt) komt bij mij zitten en omarmt mij met zijn liefde. Geliefd, gedragen en gesteund sluiten we samen deze bijzondere volle maan avond af. 

Vrijheid

Heb jij behoefte aan vrijheid en meer vreugde in je leven? Kijk dan eens hier of een 1, 2 of 3-daagse Retreat het beste bij jou past. Natuurlijk kun je mij ook bellen voor een gratis Meet & Greet, dan kijken we samen naar wat voor jou op dit moment het meest geschikt is. Naast de Retreats zijn er diverse andere mogelijkheden.

Retreats

 

1 Reactie

  1. Kajsa

    Prachtig! Deze volle maan was heel krachtig en helend. Dikke knuf <3

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!