Veilig en rustig thuis

Ooh ik houd ervan, heerlijk lekker veilig en rustig. Thuis op mijn eigen bank met mijn eigen dekentje en pantoffeltjes, het liefst ook nog met een lekkere pyjama aan. Niet nieuws of geks, gewoon wat ik gewend ben en vooral niets onverwachts. Want bij onverwachte dingen raak ik een beetje in paniek, ken je dat gevoel in je hoofd dat je moet schakelen en daar was je niet op voorbereid. Yess, that´s me, introvert karaktertje. Heerlijk in mijn comfortzone, daar waar alles makkelijk is en wat je kent. 🙈 Dit kan natuurlijk ook je baan zijn, waar je al jaren ongelukkig in bent of je relatie, het gaat om dingen die vertrouwd zijn en waar je aan gewend bent geraakt. Alles waarbij je stress en spanning probeert te voorkomen is je comfortzone, je eigen veilige wereldje.

Maar dan . . .

En dan gaat het kriebelen, is dit het nu? Is dit alles? En je wilt eigenlijk uit je comfortzone, maar dat voelt spannend en eng, en je perfectionisme komt dan ook nog om de hoek kijken, whaaaa, laat maar, het is wel prima zo. Welkom to ‘ the fear zone ‘.

Moed

De reden dat ik je dit vertel is dat het moed vergt om je comfortzone uit te gaan. En dat het echt niet gelijk iets heel groots hoeft te zijn. Voor mij was het posten van mijn vorige post over zichtbaarheid al een stap uit mijn comfortzone. Toch weet ik ook dat het minder word zodra je dingen vaker doet. Op een gegeven moment is je comfortzone vergroot en hoort zichtbaar zijn op social media gewoon tot de veilige zone.

Heb jij ook iets wat je eigenlijk diep in je hart graag zou willen? 💕Maar niet durft ? Probeer een heel klein stapje te zetten naar datgene wat je graag wilt. Soms is deze stap alleen maar het opschrijven van je gevoel naar dit doel. En vanuit daaruit kun je weer een volgende stap zetten.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!