Een uitspraak die voor mij staat als een huis. Waarom? Omdat ik dat zelf keer op keer aan den lijve ervaar met mijn eigen paard Florito. Hij is, sinds mijn herinneringen aan mijn seksueel misbruik verleden omhoog zijn gekomen, kennelijk door mij aangeraakt in zijn eigen angst vanuit zijn verleden.

We zijn nu zo’n 8 jaar samen in proces.

Daar waar wij voor die tijd ongecompliceerd van elkaar en van onze bosritten konden genieten, voert angst sindsdien de boventoon. En niet zo’n klein beetje ook. Wij hebben beiden een pittig verleden en kunnen daar alle twee niet altijd goed bij. Geblokt, gedissocieerd, afgesloten. Als ik aan het helen ben in dit proces, heelt hij met mij mee. Iedere keer als ik weer een laag dieper ga, staat Florito te hoesten als een idioot.

Vorige week werd het me weer heel duidelijk toen de dierenarts, die zich naast haar reguliere kennis heeft gespecialiseerd in acupunctuur en homeopathie, Florito kwam behandelen voor zijn hoestklachten. Het is zo bizar wat er dan ontstaat tussen hem en mij. Ik voel exact wat er bij hem gebeurd. Onze thema’s zijn identiek aan elkaar. We vinden het beiden lastig om echt ons hart te openen, om te vertrouwen dat het veilig is op deze aarde.

De arts vertelde feilloos wat ze voelde bij Florito en precies dat gebeurde er tegelijkertijd in mij. Zijn klachten, zijn fysieke en emotionele blokkades zijn direct verbonden met mijn klachten. Daar waar bij hem een release ontstaat, gebeurd het bij mij ook. Dit is niet de eerste keer dat we dit ervaren. Of het nu gaat om een klankschaalsessie, een behandeling van de chiropractor, de osteopaat of de craniosacraal therapeut, stuk voor stuk ervaren wij én zij dat wij samen aan het helen zijn. En we gaan hier net zolang mee door totdat we niet meer hoeven te dissociëren als onze eigen stukken te lastig zijn om mee te dealen.

En weet je wat nou zo mooi is?

Zodra we in het veld van liefde en veiligheid staan (het veld dat in verbinding en afstemming gecreëerd wordt op het moment dat ik met mijn paarden in de bak sta tijdens een Retreat of sessie) valt alle angst en dissociatie weg. Zowel bij hem als bij mij. Dan zijn wij volledig één en kunnen we prachtig inspelen op dat wat er nodig is bij de ander. Wij zijn al vele malen getuige geweest van bijzondere situaties bij deelnemers aan retreats waarbij heftige emoties los mochten komen zoals paniekaanvallen, diep verdriet of boosheid. En op die momenten staan wij er! Samen en als een ervaren team! Als een unieke twee-eenheid bieden we de veiligheid die deelnemers nodig hebben te doorvoelen.

Oerkracht

De oerkracht die we dan voelen komt denk ik juist door onze eigen oude diepe angsten, wantrouwen, pijn en verdriet. Wij weten hoe belangrijk het is om je echt veilig te weten in je proces van heling. Ik heb dat zelf vaak gemist in therapie met anderen. En dan… gebeurd er ook niets, dan blijf ik in de dissociatie en zelfbescherming.

Ik verwonder me keer op keer weer over het feit dat elke sessie met een deelnemer net zo transformerend voor hem of haar is, als voor ons. Fantastisch mooi hoe we elkaar hierin ondersteunen.

Ik deel dit met jullie in al mijn kwetsbaarheid. Puur ter inspiratie en aanraking in dat wat er bij jou gezien en gevoeld mag worden als je dit leest. En weet waar je ons kunt vinden als jij je bewust wilt worden van jouw eigen pijnstukken, blokkades, patronen en overlevingsmechanismen. Wij staan voor je klaar!

Het 3-Day Retreat is een uitgelezen kans om zelf te ervaren wat onze ZIENERS van jouw ZIEL je te vertellen hebben. Ik heb nu al zin om de verwondering op jouw gezicht te zien verschijnen!

Liefs,

Angelic

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!