Men’s Retreat

Paarden spiegelen je Ziel

 

De dynamiek en behoeften van mannen zijn anders dan die van vrouwen. Daarom een Retreat voor mannen! Het centrale thema tijdens deze dag is: “van hoofd naar hart”. Het denken loslaten en je gevoel laten spreken. Het is voor mannen niet altijd even gemakkelijk om inzicht te krijgen in hun onbewuste patronen, de paarden helpen je in dit proces. Zij spiegelen jouw belevingswereld en kunnen zuiver voelen wat er speelt, zij hebben geen agenda of oordeel. Het opstellingenwerk vanuit de paarden is een natuurlijk proces waarmee een veilige omgeving gecreëerd wordt waarin kwetsbaarheid als vanzelf ontstaat en patronen zichtbaar worden. De inzichten zijn concreet en to the point en direct toepasbaar in je dagelijks leven. Het is na deze dag duidelijk waar je tegenaan loopt en wat je vanaf nu anders wilt gaan doen.

 

Van denken naar voelen

Deze mannen Retreat dag staat in het teken van voelen in plaats van denken. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om te kunnen verbinden met wat er van binnen allemaal speelt of welke patronen je in het dagelijks leven tegenwerken. Juist daarvoor zijn de sessies met de paarden en rituelen een prachtig hulpmiddel.

Het is mijn ervaring dat bij de mannen Retreats vooral nieuwsgierigheid naar nieuwe inzichten de belangrijkste drijfveer is om aan deze dag mee te doen. Het valt me op dat deze openheid bij mannen ervoor zorgt dat de kwartjes sneller lijken te vallen.

Voor wie?

De Retreats voor mannen worden meestal geboekt door mannen die verlangen naar meer bewustwording en inzichten. Meestal snap je wel wat er speelt maar is het nog niet tastbaar. De Monkey Mind houd je nog te veel af van wat er binnenin speelt.  De sessies met de paarden brengen je daarmee weer in contact.

Naast deze groepsretreat bestaat er ook de mogelijkheid om een eendaagse retreat privé te boeken.

De Retreat Locatie

Tijdens deze Mannen Retreat werken we op onze eigen locatie middenin de bosrijke natuur van de Veluwe. Wij bieden onze paarden een zo vrij en natuurlijk mogelijk leven. In hun buitenbak vindt het opstellingenwerk plaats en zullen we het grootste gedeelte van de dag doorbrengen.

De Kracht van Mannen

Het voordeel van werken in een groep is dat je leert van elkaars inzichten. Daarnaast bekrachtig je elkaar. Het is te vergelijken met het oeroude jagen. Een ritueel dat vroeger mannen met elkaar verbond. Zo versterkte ze elkaar en konden ze ideeën met elkaar uit te wisselen. De groepsdynamiek tijdens de retreat dag zorgt ervoor dat je elkaar kunt helpen om patronen inzichtelijk te maken. Uiteraard helpen de paarden hierbij door jouw gedrag te spiegelen.

REVIEW

Indrukwekkend wat ik beleefd heb, mooi hoe het openen van je hart, directe communicatie met de ziel mogelijk maakt ….. zo puur en onvoorwaardelijk en zo direct, zo letterlijk als ik heb ervaren deze middag met de paarden, is werkelijk uniek. Dat zegt ook iets belangrijks over onze moedige begeleidster Angelic. Zij is echt 1 met haar paarden en zij heeft hier een ongelooflijk krachtig iets gecreëerd. De mate waarin wij onszelf toestaan te openen, bepaalt in belangrijke mate hoeveel daarvan we mogen ervaren. WOW !!!  Wat een healing power !!! Dit ga ik niet vergeten …. en iedereen aanraden !!!

Super bedankt lieve Angelic en je paarden!

 

De sessies met de paarden

We gaan gezamenlijk de bak in, de paarden lopen vrij rond, we hebben van tevoren jouw intentie besproken; wat wil jij helder krijgen vandaag? Waarover wil je graag meer inzichten ontvangen? Deze vragen zijn het startpunt van het werken met de paarden. We gaan niet met oefeningen of een vastomlijnd programma aan de slag, het gedrag van de paarden is leidend voor de sessies.

De paarden komen als dat nodig is in beweging. Ze maken ons bewust van hun gedrag, lichaamstaal, bewegingen, geluid en plek in de bak. Op een gegeven moment is het heel duidelijk dat de paarden iets aangeven. De vertaling hiervan komt uit jou, ik help je met scherpe vragen en intuïtieve afstemming in dit proces naar jouw inzicht.

Door mij volledig af te stemmen op jou en jouw proces maak ik het voor jou mogelijk om het onbewuste deel naar de oppervlakte te laten komen. Niet omdat ik je dat vertel maar omdat ik je samen met de paarden jou dat zelf zal laten voelen. Je zult ondervinden dat er niets zweverigs aan is, maar juist heel concreet en duidelijk.

Wil je meer weten bekijk dan deze korte video van één van onze mannen retreats

 

Afsluiting Van De Dag

Aan het eind van de dag maak je samen met de andere mannen een vuur waarmee je tijdens een vuur ceremonie op een krachtige wijze jouw dag afsluit.

Je gaat naar huis met concrete inzichten die direct toepasbaar zijn in je dagelijks leven. Het is na deze dag duidelijk waar je tegenaan loopt en wat je anders wilt gaan doen.

REVIEW

Wederom komt er zomaar een gedachten boven. Op dat moment komt Florito, die samen met de andere paarden een eind van mij vandaan stond, naar me toe. Hij raakt mij even aan door zijn hoofd naar voren te steken. Raakt mij aan met zijn zachte neus. Gaat even later als een soort blok voor mij staan als bepaalde emoties heftiger naar boven komen. Vervolgens loopt hij om mij heen en blijft op verschillende momenten stil staan alsof zijn grote lijf mij beschermd tegen wat dan ook.

Nu ben ik volgens mij een nuchter persoon en niet zo van al die poespas en zweverigheid. Maar hier is niets zweverigs aan. Florito, een paard dat ik nooit eerder had gezien en die mij niet kende, reageert op een wel heel bijzondere manier.

Een heel bijzondere ervaring, waar ik nog telkens aan terug denk. Zo mooi en bijzonder hoe dit mij innerlijk raakt. Ik dacht niet te keuzen in de opdrachten en dan te zien hoe Florito daar dan weer op reageert… dit geen toeval kan zijn… Dit krijgt een vervolg. Hoe weet ik nog niet.

Jan

Een maand later…

hebben we samen een follow-up, dat kan via de mail of telefonisch.

Mijn dank voor je fijne en professionele begeleiding tijdens de paardenopstelling voor mannen.
Erg bijzonder om te ervaren hoe feilloos jouw paarden mijn energie kunnen lezen en direct in een opstelling laten
zien wat ik nodig heb.

De ‘kleine’ Fleur bracht mij nog meer in contact met mijn innerlijke kind en liet mijn levenstaak zien. Erg mooi!
De opstelling heeft mij geweldige inzichten gegeven waar ik direct mee aan de slag ben gegaan.
Ga vooral door met het prachtige werk op je supermooie locatie. 

Xander van der Zijden

Heb je het gevoel dat je een psycholoog of helderziende nodig hebt?

Ga dan eerst Angelic Insights halen bij de paarden van Angelic in Ermelo. Je krijgt in je eerste sessie al mee wat voor jou op dat moment het belangrijkste is, wat je balans in je leven bevordert of zelfs teruggeeft. Stel je gewoon open voor deze intelligente en behulpzame dieren, spiegels voor je ziel, liefdevol onvoorwaardelijk verbonden in eenheidsbewustzijn, puurder kan niet.

Peter

Wat was het mooi om dit mee te mogen maken. De paarden leken precies aan te voelen wat er speelde, zeker ook bij de andere mannen. Angelic had alles perfect voorbereid, maar wist natuurlijk net zo min als wij, wat er zou gaan gebeuren als we de paarden bak in zouden gaan. De paarden vonden het zeer interessant, en het kontakt was snel gemaakt. Ieder van ons had zijn eigen ervaring, die we later gezamenlijk hebben besproken. Mooi om meegemaakt te hebben, en zeker een aanrader voor iedereen! 

 

Cor

INFO &
AANMELDEN

  • wanneer : datum op afspraak (ma-vr)
  • tijd: 10.00 – 16.30 uur
  • locatie : Angelic Insights, Garderenseweg 261, Ermelo
  • groepsgrootte: maximaal 5 personen

Inclusief :

  • 1-2 paarden sessies
  • vuur ceremonie
  • een gevarieerd en uitgebreide lunch 
  • alle drankjes en tussendoortjes op de praktijk
  • een maand later een follow-up

Prijs : € 199,-

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!