Paarden Spiegelen je Ziel. 

Mijn lieve kleine Shetty bepaalt altijd zelf of ze wel of niet bij de paardensessies aanwezig wil zijn. Meestal blijft ze lekker eten en komt ze precies op het juiste moment als ze voelt dat ze nodig is aan gedribbeld. Tijdens de laatste 2-Day Retreat was dat heel anders, toen was ze vanaf het eerste moment aanwezig en vastberaden. Alle drie de sessies liep ze direct met haar grote paardenvrienden mee. Het is heerlijk om te zien hoeveel liefde en steun zij dan biedt in het proces van de deelnemer.

De sessies met de paarden vond ik echt heel bijzonder. Ik ben nuchter dus kan ook denken ja, komt een paard mij echt iets vertellen of denkt hij gewoon dat ik iets lekkers heb? Maar of je dit nu gelooft of niet het doet er niet toe. Het gaat om het gevoel bij jezelf naar aanleiding van het gedrag van de paarden. Zij hebben mij heel veel laten zien en het als heel troostend en helend ervaren. Het klopte precies!

Vaak representeert zij tijdens de sessie’s/opstellingen het (innerlijk)kind. Het is mooi om te ervaren hoe zij zich soms “opoffert” om exact te laten zien wat de deelnemer nodig heeft om weer even terug te voelen naar bijvoorbeeld de kindertijd. Waarbij het echt niet nodig is om weer door allemaal pijn heen te gaan, het enige wat je hoeft te voelen is dat dit oude patronen zijn. Zodra je dit voelt kan er iets veranderen in jou. Kun je ‘het verhaal” loslaten. Dus niet met het hoofd bedenken maar echt voelen… daar zit de transformatie. En dat is exact waar die kleine Fleur je precies op het juiste moment in kan spiegelen. Is dat duidelijk dan laat ze haar rol weer los en komt ze weer even begroeten en steun bieden. Alsof ze wil zeggen ‘well done’.

“De sessies met de paarden vond ik heel speciaal. Ze wegen echt wanneer ze nodig zijn, hoe lang en wat ze moeten doen. Zo ben ik nog niet eerder met paarden omgegaan, echt een eye-opener. Wat mij hierin het meest heeft geraakt is dat ze echt liefde komen brengen als je het nodig hebt.”

Die lieve Fleur neemt altijd maar weer deze dappere taak op zich! Het is niet voor niets dat alle deelnemers altijd helemaal weg zijn van haar.

Wil je zelf ook aan de slag met die oude pijnen uit je kindertijd. De angst die je in de greep houdt waardoor je steeds weer terugvalt in je proces. Dan is de 3-Day Retreat met een groep vrouwen wellicht iets voor jou.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!