Vanmorgen zag ik de foto terug die ik kortgeleden maakte tijdens een Half Day Retreat. Op de foto is goed voelbaar wat er nu precies gebeurt in een veld met de paarden. De deelneemster en ik hebben binnen vooraf ons eerste gesprek gehad waarin we de wensen en thema’s bespreken die er spelen. Heel veel informatie wil ik van tevoren niet te weten want alles wat nodig is ontstaat vanzelf in het veld bij de paarden.

Eenmaal in de bak aangekomen nemen we plaats in het midden van het veld. Daar liggen 7 Chakrastenen die tijdens de sessie als ondersteuning gebruikt worden. Hier starten we de reis die we met elkaar aangaan met een rustige meditatie. Met als doel het creëren van meer aanwezigheid in het lijf, het even tot rust brengen van het hoofd en het maken van verbinding met het hart. Ik open mij bewust voor een veld van veiligheid, verbinding en vertrouwen. Ik verbind mij dan met het grote geheel, het energieveld van de deelnemer(s) en met mijn paarden.

Door de rust die ontstaat gaat vaak één van de paarden al liggen. Ik kan voelen dat dit een uitnodiging is aan de deelnemer om zich veilig genoeg te voelen in dit veld. Immers; paarden zullen niet gaan liggen als zij zich niet veilig voelen. Het grappige is dat Florito meestal degene is die als eerste gaat liggen. Hij is nou juist het paard dat het lastig vindt zich veilig te voelen. Buiten in het bos of op de hei schrikt hij van alles om zich heen. Dit zegt voor mij alles over hoe krachtig dit veld van vertrouwen, verbinding en veiligheid is.

De deelneemster krijgt na de meditatie en de uitleg over de paarden, de energie, het veld, en de boomstammen de uitnodiging om in alle rust van boomstam naar boomstam te lopen en te voelen en ervaren wat daar gebeurt. Ook nu ging Florito als eerste liggen en ik besloot dit keer even bij hem te gaan zitten. Ik kon duidelijk voelen dat alle paarden zich op dat moment volledig afstemmen op de deelneemster die haar pad rond de boomstammen loopt. Ieder op zijn/haar eigen manier en op hun eigen plek. Dat gevoel spat voor mij echt van deze foto af.

Voel jij dat je ergens niet doorheen kunt komen of wil je iets doorbreken en weet je niet hoe? De paarden en ik helpen graag inzichtelijk te krijgen waarom dit is. De hele maand augustus kun je nog gebruik maken van de kortingsactie die op mijn homepage te lezen is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!