De Engelen van de oceaan

Dit jaar had voor mij niet mooier kunnen beginnen; een prachtige vrouwencirkel en daarna de mooiste reis ooit. De magische energie van Hawaii was overweldigend. Wat is dat een prachtig mooi en spiritueel eiland. De liefde komt je tegemoet als je uit het vliegtuig stapt.

Het eerste wat we iedere morgen na het ontbijt gingen doen, was een duik nemen in de zee en hopen op een mooie ontmoeting met de dolfijnen. Dat cadeau was ons gegund want er is geen dag voorbij gegaan dat we ze niet hebben ontmoet. Prachtig om te ervaren hoe zij ervoor kiezen om bij jou in de buurt te willen zijn. Om te spelen, delen, helen en rusten.. wat een feestje elke keer weer! Het is bijna niet in woorden uit te leggen wat je voelt als deze engelen contact met je maken. Ze zijn zo dichtbij, je voelt hun energie al van ver bij je binnenkomen. En als ze echt dichtbij zijn lijkt het wel of je één bent met ze. Hun energie is zo zacht, zo teder en zo ontzettend liefdevol. In hun aanwezigheid was er geen ruimte voor welke angst dan ook in mijn lijf. Je voelt bijna dat er helend werk verricht wordt door ze.

Er is bij mij in deze week enorm veel gebeurd. Ik ben heel intens mijn trauma tegengekomen en mocht dit -in alle veiligheid van de mensen om mij heen- loslaten. Zelfs in het water is er, nadat ik met de dolfijnen had gespeeld, een stuk losgekomen. Hoe beangstigend dat zo midden op zee ook was, ik kreeg ook zoveel kracht om relatief rustig terug te zwemmen naar de kant. Ik wist dat dit nodig was om weer een stuk “bevrijd” te worden van oud zeer. En zo voelt het ook voor mij.. er is ruimte gemaakt om de liefde weer echt toe te gaan staan in mijn leven.

Mijn kwetsbaarheid ligt op de oppervlakte en mag gezien, gedeeld en gevoeld worden. De lagen zijn verzacht, ik ben verzacht… Niet alleen naar mezelf maar ook naar mijn geliefden. Het lieve kleine meisje in mij is zo aanwezig gemaakt door de dolfijnen, eindelijk durft ze zich te laten zien en te laten horen. Ze durft haar pijn, haar schaamte, haar verdriet en haar kwetsbaarheid te tonen. Zoals René mij liefdevol toefluisterde.. “we gingen met zijn tweeën op reis en komen met zijn drieën terug”. Zo fijn dat hij haar ook eindelijk heeft mogen ontmoeten. Het maakt het “trauma” zichtbaar in plaats van  vaag en onbereikbaar.

Ik heb in deze reis ook heel erg mogen leren dat ik wel degelijk hoor wat de dieren mij zeggen en dat ik daar meer op mag gaan vertrouwen. Het was zo mooi om de gedachten van de dolfijnen zo zuiver binnen te mogen krijgen. Ik ben deze lieve engelen zo dankbaar voor alles wat er heeft mogen plaatsvinden en wat er nu nog steeds in proces gaande is. Het contact met hun energie is makkelijker gelegd dan ik dacht. Ik laat dit nooit meer los.. wat een prachtig geschenk, een geschenk voor het leven. Voor mij een nieuw begin van leven, wauw… zo voelt het echt. Ik voel me zo vrij van ballast, pijn en verdriet dat er nu echt ruimte hiervoor mag komen. Het mag er zijn in alle rust en zachtheid, vol vertrouwen en zonder de angst die eronder ligt. Welkom oud zeer, je hoort bij mij, ik omarm je volledig!

Het is zo duidelijk voelbaar dat daar een mooie transformatie heeft plaatsgevonden. Ik heb mij nog nooit zo teder, zo kwetsbaar en zo zacht gevoeld. En yesss.. ik durf eindelijk echt open te gaan staan voor de liefde. Die onvoorwaardelijke liefde die ik altijd al van mijn lief ontving durf ik nu eindelijk weer toe te staan in mijn leven. Ik durf meer dan ooit te vertrouwen op het feit dat liefde geen pijn hoeft te doen. Terwijl ik dit schrijf, voel ik de tranen opkomen. Tranen van blijdschap, ontroering en bevrijding. Mijn verleden heeft mij niet verbitterd of blijvend beschadigd maar maakt mij rijker, vrediger, liefdevoller en zachter.

Dank jullie wel lieve engelen van de oceaan! En vanuit mijn hart maak ik een diepe buiging voor mijn lieve nieuwe vrienden die ik heb mogen ontmoeten op deze prachtige reis. Dankzij jullie onvoorwaardelijke liefde en steun heb ik me veilig genoeg gevoeld om die transformatie ook echt toe te staan. En lieve, lieve René zonder jouw geloof in mij en in onze liefde waren wij nooit zover gekomen.. wat ben jij een geschenk! Happy Valentine’s day lieverd, dit blog draag ik op aan jou… Ik hou van je!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!