Als een grappenmaker komt paard Florito met een vrolijke speelse energie aanlopen, de vrouw die in de paardenbak staat krijgt een glimlach van oor tot oor. Ze herinnert zich opeens haar eigen speelsheid en ondeugende kant. “Yes” zie je haar denken “ook dat ben ik, naast mijn burn-out!”

We staan ruim twee uur in de bak, geen flauw benul van tijd, die vliegt voorbij als je zo enthousiast met elkaar bezig bent. De diepte ingaan hoeft niet altijd zwaar te zijn! Juist niet, weer vrijuit lachen, voelen dat je ook die kant hebt in jezelf, maakt dat je weer ‘aan’ gaat. Zakken naar gevoel, het hoofd schakelt uit en voor je het weet voel je weer alles waar je zo naar verlangt en realiseer je je dat alles er eigenlijk al is, in jezelf.

Zoals vandaag met deze bijzondere jonge vrouw; zwanger en herstellend van een burn-out. Ze heeft de moed om out of the box te kijken naar hoe ze haar leven zou kunnen veranderen. Die ochtend hebben we bij onze eerste ontmoeting uitgebreid de tijd genomen voor haar verhaal, daar waar ze tegenaan is gelopen en wat ze graag wil veranderen. Voor we naar de paarden gaan vraag ik haar een intentie uit te spreken. “Wat wil je graag gaan ontmoeten bij de paarden?” vraag ik haar voordat ze een kaart pakt uit de BlissBox van Noël. “Ik wil graag weten wat nu de bedoeling is, welke kant ik op moet gaan”. Als ze de kaart omdraait moeten we beide lachen “Clarity” staat erop. Ik weet dat het zo werkt maar toch vind ik het elke keer weer gaaf om te zien dat de boodschap naadloos aansluit bij wat we daarvoor besproken hebben. “Clarity” dus, met deze intentie zet zij haar eerste stappen in de paardenbak.

De paarden zijn nu leidend en de cliënt mag gaan bewegen. Er zijn geen regels, we benoemen samen wat er gebeurt. Ik help haar voelen waar er geen veiligheid of vertrouwen is, laat haar ervaren wat er gebeurd als ze dieper in haar lijf zakt.

Samen onderzoeken we zo waar de triggers zitten, de paarden weten haar hier feilloos in te spiegelen. We lopen in de bak naar één van de houten schijven die her en der verspreid liggen, deze dragen een chakra met bijbehorend thema. We stoppen bij het hart chakra, dat o.a. gaat over de liefde maar ook over je hart volgen, durven te ontvangen. Ik vraag haar hier contact mee te maken, kan ze in haar lijf voelen wat deze woorden en onderwerpen met haar doen, voelt haar hartstreek gespannen, open of dicht? Terwijl we dit doen komt één van de paarden als vanzelf in beweging. Aan de manier waarop hij beweegt kun je zien dat hij haar wat duidelijk probeert te maken. Ik vraag de cliënt hier verbinding mee te maken en te voelen wat dit voor haar betekent. Dan hoor ik haar ineens zeggen; “aaahhhh, ja dat doe ik ook altijd”. Vervolgens loopt het paard weer weg, point made!

Zo wordt steeds meer zichtbaar hoe onbewuste patronen haar afhouden van de helderheid waar ze zo naar verlangt. Aan het einde van de dag zie ik een andere vrouw, iemand die haar kracht weer heeft gevoeld en nu weet hoe ze dit kan toepassen in het dagelijks leven.

“Clarity” was de intentie en die heeft ze gekregen.

Als we afscheid hebben genomen loop ik nog even naar de paarden, ze hebben wel wat extra aandacht verdient. Vervolgens maak ik een rondje door de lege paardenbak. Het is fijn om nog even (energetisch) af te sluiten en zo weer ruimte te maken voor een mooi volgend proces. De heling die paarden brengen blijft magisch en is juist ook weer zo natuurlijk. Met een glimlach loop ik terug naar het huis, “ik heb het mooiste werk dat er is!”

Kom naar de Proeverij

Ben je nieuwsgierig of een 1-Day Retreat met de paarden ook iets is voor jou? Binnenkort is er weer een proeverij waarbij je met mij en de paarden kennis kunt komen maken. Lees hier meer en meld je aan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!