Meddo is voor mij een mooie reminder aan ademruimte en levensenergie. In de eerste plaats omdat zij op mijn pad kwam tijdens de Conscious Breathwork Training bij Ursula Aerts in Meddo. Dit lieve kleine moppie was oud genoeg om haar mama te verlaten en ik was op slag verliefd. Zo komt ze aan haar naam Meddo! Maar veel belangrijker: ze herinnert mij eraan tijdens spannende momenten terug te keren naar mezelf via mijn ademhaling.

Droppie
Haar zachte karakter, haar vrolijke energie; ik word gewoon blij van haar als ik haar zie. Geweldig hoe ze in het bos de honden uitdaagt, keihard komt aan racen en dan hoog in de bomen klimt. Het is een droppie en uiteraard hoop ik dat ze nog heel lang bij mij mag blijven.Het is ook best aandoenlijk als die kleine mop net als de honden haar behoefte in het bos doet. Ze graaft op haar gemak een kuiltje, doet haar ding en graaft hem weer dicht. Op de terugweg pak ik haar vak op en neem ik haar al kroelend en knorrend weer mee naar de overkant.

Best spannend
Nou hebben mijn katten altijd de vervelende eigenschap dat ze het gezellig vinden om mee te wandelen als ik de honden uitlaat in het bos. Dat is op zich nog niet zo erg. Maar om bij het bos te komen, moeten we een weg oversteken waar de gemiddelde automobilist of motorrijder zich niet echt aan de maximale snelheid van 60 km per uur houdt.

Toen we hier kwamen wonen zei ik ook direct tegen de kids: “hecht je niet te veel aan de katten, ze gaan vast en zeker op jacht rondom het huis”. Helaas hebben we op deze manier al heel wat katjes verloren. Hoe we het ook iedere keer weer proberen, ze terugbrengen, weg jagen boos worden … ze laten zich niet terugsturen. Het bos blijft een magische aantrekkingskracht op ze uitoefenen. En die vrijheid gun ik ze ook van harte.

Loslaten in vertrouwen
Maar hoe kan ik mezelf ook vrij voelen als we richting het bos gaan? Ik heb hier gelukkig een geruststellende oplossing voor gevonden. Want ik wil wel kunnen genieten van het wandelen met mijn dieren in het bos. Elke keer dat wij met z’n allen richting bos vertrekken, breng ik mijn ademhaling bewust naar mijn buik en spreek ik de positieve wens uit dat mijn dieren veilig mogen oversteken.
Daar word ik op dat moment meteen een stuk rustiger van en durf ik het aan mijn dieren in vertrouwen over te laten steken. Een kwestie van overgave en loslaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!