3-Day Retreat met Paarden

Paarden spiegelen je Ziel

 

Deze 3-Day Retreat is het ultieme cadeau aan jezelf. In een bosrijke omgeving kom je samen met een kleine groep vrouwen weer in contact met jezelf. Drie indrukwekkende dagen waarin de sessies met paarden je spiegelen in wie je bent. Krachtige rituelen en ceremonies zullen je meer inzicht en bewustzijn geven. Een retreat waarin je je weer kunt verbinden met je hartsverlangen.

Midden In de Natuur

Alleen de aankomst al doet je de spanning van je schouders afglijden. We hebben een prachtige vakantiewoning midden in het bos speciaal uitgekozen voor onze 3-Day Retreat zodat jij tussendoor echt tot rust kunt komen. Op het park zijn welness faciliteiten zoals sauna, zwembad en spa te gebruiken. En een grand café en restaurant geven je de gelegenheid om op loopafstand een overheerlijke diner te nuttigen. En dat op maar 5 minuten rijden van de paarden en sessieruimtes midden in de bossen en hei van de Veluwe.

Het huis is van te voren energetisch gereinigd, ik leg edelstenen neer, er is wierook en het huis is voorzien van een volle koelkast. Het is echt jouw warme, gezellige thuis voor drie dagen.

3 Dagen Lang Helemaal Voor Jezelf!

Deze drie dagen staan in het teken van jou! Je gaat de reis met jezelf hier beginnen en gaat je weer verbinden met je eigen ziel en voelen waar je werkelijk naar verlangt, waarbij je o.a. met de paarden leert om te luisteren naar je gevoel. Hoe het voelt om weer echt te leven en de levensenergie weer te laten stromen.

Na aankomst in jullie vakantiehuis gaan we, na een korte kennismaking, direct richting de sessieruimte die speciaal op onze lokatie voor deze retreats is ingericht. In deze ruimte komen we tussendoor samen, mediteren we en kun je jezelf even terugtrekken mocht je daar behoefte aan hebben.

Van hoofd naar hart

Alles staat deze dagen in het teken van voelen (i.p.v. denken) en weer contact maken met jezelf. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om te kunnen voelen wat er van binnen allemaal speelt of wie ze nu echt van binnen zijn. Juist daarvoor zijn de sessies met de paarden en de rituelen een prachtig hulpmiddel.

Daarnaast geef ik je tijdens deze dagen zogenaamde intentie-bekrachtigers. Zo krijg je aan het begin je eigen journal waarin je tijdens de retreat zo nu en dan gevraagd wordt iets op te schrijven over je ervaringen, over je gevoel of proces. Tevens draag je je eigen edelsteentje bij je en brand je tussendoor een eigen kaars. Deze neem je later mee naar huis en helpen je te herinneren wat je tijdens deze dagen gevoeld en ervaren hebt.

Energetisch Reiniging & Ondersteuning

Voordat de retreat van start gaat reinig ik energetisch zowel jullie vakantiehuis als onze lokatie van alle nog aanwezigen energieën. Ook tijdens de drie dagen maak ik gebruik van auraspray’s (Drops of Heaven) en wierook om bijvoorbeeld meer creatieve energie of luchtigheid te creëren. Daarnaast om de energie te reinigingen als er veel gebeurd is in de groep. Voor mij voelt dit als een extra liefdevolle en energetische ondersteuning.

Dag 1: Verbinden Met Je Ziel

We starten de eerste dag met een kennismakingsrondje waarna we door middel van meditatie en muziek uit ons hoofd gaan en meer in ons lijf komen. Tevens creëren we met deze oefeningen de veiligheid in de groep, de verbinding met elkaar en het gevoel van ‘sisterhood’. De groep is er voor elkaar waarbij het belangrijk is dat je dichtbij je eigen proces blijft (je mag de helpersrol even los laten). Het gaat om jou, om dat wat jij onder ogen wil komen en daar mag je ruimte voor maken.

Na onze voorbereidende sessie in de ochtend en een overheerlijke lunch, starten we de eerste paardensessie met het trekken van een kaart. Tijdens deze dagen werken we vaker met kaarten die als boodschappers van het universum kunnen fungeren. Vanuit die kaart kun je je intentie zetten en die meenemen naar de paarden. Daardoor heb je een soort van leidraad voor jezelf, iets dat komt vanuit gevoel, het veld en dus niet wat je hebt bedacht. Een mooie manier om meer open de eerste paardensessie in te gaan. Het is werkelijk frappant hoe ‘spot on’ deze boodschappen altijd zijn.

Een reis langs de chakra’s

De zeven energie centra in ons lichaam vormen de routemap tijdens de eerste twee dagen. Zij gaan je helpen bij de thema’s die jou dichterbij jezelf kunnen brengen.

Na een uitgebreide uitleg over de body language van de paarden gaan we de bak in. Daarin liggen de verschillende thema’s opgesteld. We doen geen oefeningen met de paarden zelf, zij zijn ondersteunend en bewegen puur met je mee. Wat hun gedrag naar jou betekent ga ik niet invullen, de vertaling ligt bij jou. Iedere deelnemer krijgt tijdens deze middag ook een eerste persoonlijke sessie.

Wil je meer lezen over hoe zo’n paardensessie in zijn werk gaat? Lees dan de blog “de diepte ingaan hoeft niet zwaar te zijn”.

Na deze eerste paardensessie keren we eind van de middag terug in de sessieruimte, daar is gelegenheid om ervaringen te delen en op te schrijven wat jouw inzichten en belevenis waren vandaag. Delen mag, maar hoeft niet!

Bekrachtigen en loslaten door middel van rituelen

Naast de sessies met de paarden werken we tussendoor ook met verschillende rituelen. Sessies waarin je bepaalde zaken in je leven kunt bekrachtigen of juist los kunt laten. Zo doen we bijvoorbeeld een vergevingssessie, waarbij je het oude verhaal gaat loslaten en weer vrede kunt voelen met je verleden. Dit zorgt voor een wezenlijke bevrijding en meer zelfliefde.

‘s Avonds komt resonantie therapeut Leonie Hapel een prachtig klankschaalconcert geven. De harmonische trillingen zullen ervoor zorgen dat jouw levensenergieën gemakkelijker kunnen doorstromen en zullen je lichaam, ziel en geest weer in balans brengen. Kortom; een heerlijke afsluiting van deze eerste dag vol indrukken en inzichten zorgt ervoor dat je met zuivere energie relaxed kunt gaan slapen.

REVIEW

Toen ik de aankondiging voorbij zag komen, voelde ik me meteen aangetrokken tot deze retreat. De combinatie van sessies met paarden en alle andere dingen die Angelic met je doet, vond ik erg fijn. Je hebt ook veel tijd voor jezelf, wat ik heel erg prettig vind. Ik heb op een hele relaxte manier naar mijn blokkades kunnen kijken en ECHT mijn eigen innerlijke kracht gevoeld, Wauw! Die neem ik mee en daarmee kan ik echt concreet verder stappen maken om mijn soul purpose te vervullen. Dank je!!

Annelot
 

Dag 2: Levensenergie

In de ochtend van de tweede dag komen we eerst weer samen in de sessie ruimte en bespreken we wat de vorige dag met je heeft gedaan; wat heb je gedroomd? Hoe zit je vandaag in je vel? Daarna doen we wat rustige basisyoga, qi gong oefeningen & meditatie om het lijf te ontspannen en ons voor te bereiden op een mooie nieuwe dag.

Tijdens zo’n tweede dag zie ik vaak dat de deelnemers weten wat ze kunnen verwachten en dat ze bewuster bepaalde thema’s in gaan. Meestal vindt er een verdieping plaats op het gebied van levensenergie waarbij durven loslaten centraal staat. Het kan zijn dat we meer bewegingsoefeningen doen. Deze tweede dag gaat meer over de vrouwelijke energie, er wordt meer bewogen en gedanst, deelnemers voelen dat hun ‘vrouw zijn’ meer ruimte krijgt. Tijdens deze dag doen we tweemaal een sessie met de paarden.

Ontmoet je ziel

Tijdens de avondsessie doen we een mooi ritueel waarin je ervaart hoe het is om je te verbinden met je eigen ziel. Je zult jezelf zien en voelen.

REVIEW

Het was een warm bad, ik kon compleet mijzelf zijn. Een prachtig programma elke dag weer, met bijpassende muziek. En met jou, lieve Angelic als topbegeleider. Ik durfde mij helemaal bloot te geven. Elke dag stond ik op met de gedachte: “wat gaat de dag vandaag mij/ ons brengen?” Elke avond naar bed met een moe maar dankbaar en warm gevoel. Ik heb zoveel weer over mijzelf geleerd, en weet waar ik nu aan kan en moet werken. Ik had de week voor geen goud willen missen! Deze week heeft mij zeker in positieve zin veranderd!

 

Dag 3: Intentie Bekrachtigen

De derde en laatste dag gaat over het zetten van een krachtige intentie en het afsluiten van jouw proces. Na het uitchecken gaan we naar onze sessieruimte voor een korte meditatie om weer te zakken in de energie. Daarna gaan we vanuit het bos de heide op voor een stilte wandeling. Een krachtige manier om even helemaal met jezelf te zijn en te verbinden. Waarbij je al je zintuigen gaat gebruiken en zult ervaren dat in stilte de natuur weer voelbaar wordt.

We sluiten deze wandeling af met een bijzondere schrijfoefening, waarbij de liefde voor jezelf en zelf waardering centraal staat. Drie maanden later zal dit een hartverwarmende verrassing voor je gaan opleveren…

Na de lunch sluit je jouw proces af met een vuurceremonie bij de paarden: echt alles wat je beleeft hebt ga je nu loslaten en alles wat je vanaf nu veranderd wilt zien bekrachtig je met dit ritueel.

Je hebt aan het eind van de retreat een duidelijke intentie voor jezelf gezet. Je weet weer hoe je de wereld in wilt stappen. Om dit te bekrachtigen ontvang je van mij een speciaal sieraad. Deze herinnert je elke dag aan het vuur in jou, aan jouw zielsverlangen en jouw ware zelf.

Een half jaar later…

komen we nog éénmaal tijdens een retreatmidddag bij elkaar. Deze staat in het teken van jouw groei en het vieren van je nieuwe stappen. Ook deze middag zullen we een sessie hebben met de paarden. Wellicht is er nog een aantal zaken waar je wat licht op wilt schijnen. We sluiten middag af met een mooie ritueel.

Wanneer je probeert een beter persoon te zijn, door nieuwe gedachten aan te gaan, om je oude gedachten te overtuigen dat je veranderd bent door andere gedachten, om je vorige gedachten te controleren. Paarden zullen direct laten zien dat je niet echt veranderd bent. Dit werd zo mooi aangegeven door het paard van Angelic. 

Ook heeft hij laten zien wanneer er daadwerkelijk een verandering plaatsvond. Een verandering kan alleen gebeuren op het diepste niveau van je ware zelf. Om deze verandering te ervaren heb je geen adviseurs, geen trainers en geen overtuiging en controlerende of beoordelende gedachtes nodig.

Deze verandering vereist alleen 1 ding – JOUW AANWEZIGHEID. 

De verandering die ik heb beleefd is niet de verandering die ik van tevoren had bedacht. De verandering heeft mij niet veranderd – Het ging om zijn, het openbaarde eenvoudig de ware aard van mij.

Ik mocht ervaren dat diep in mijzelf altijd al de persoon zit die ik wilde zijn. Hoe mooi is dat! Hij (het mooi bruine paard) liet mij zien dat ik altijd al kalm, krachtig, blij, energiek, relaxed, liefdevol en gelukkig was.

Ik zag het alleen niet, omdat ik altijd zo druk ben om andere te helpen en om mij daarop aan te passen en daardoor zelf iemand anders te zijn. Hij liet mij zo mooi zien wie ik echt ben. Dankbaar dat jij mijn spiegel wilde zijn, jij liet mij zien dat je je open kunt stellen en andere kunt helpen, maar ook jezelf vooral niet moet vergeten. Ik vergeet de boodschap die je mij gaf voor jezelf niet en kom snel bij je terug. 

Veel liefs,

Wendy ten Wolde

Er is zoveel gebeurd de afgelopen dagen. Ik vond het heel bijzonder. Ik heb goed aan mijn thema’s kunnen werken. En je heelt ook altijd mee met de anderen in de groep. De afwisseling in het programma vond ik ook prettig. Zowel de sessies met als zonder de paarden.

Ik ga met een veel lichter en opgeruimder gevoel naar huis dan ik ben aangekomen. Wat ik ook had gehoopt. Mijn hart voelt echt zo blij en open nu. Met de inzichten die ik heb gekregen kan ik ook concreet verder in mijn leven en wat ik wil gaan neerzetten.

De sessies met de paarden vond ik heel speciaal. Ze wegen echt wanneer ze nodig zijn, hoe lang en wat ze moeten doen. Zo ben ik nog niet eerder met paarden omgegaan, echt een eye-opener. Wat mij hierin het meest heeft geraakt is dat ze echt liefde komen brengen als je het nodig hebt.”

“Voor wie hier interesse in heeft: doen! Het was echt fantastisch! Ben met diepgaande inzichten naar huis gegaan, waar ik verder mee kan. Verder was het gewoon een magisch feestje! ✨💗ik ben in principe geen groepsmens en toch voelde het helemaal goed. Echt sisterhood. En ook veel tijd voor jezelf.💕 Annelot”

Deze retreat heeft precies datgene gebracht wat ik al in een flits had “gezien” in mijn hoofd toten ik de flyer op facebook voorbij zag komen. Ik ben een hele happy camper en zal je ook zeker aanbevelen bij vriendinnen en kennissen etc. 

Toen ik de aankondiging voorbij zag komen, voelde ik me meteen aangetrokken tot deze retreat. De combinatie van sessies met paarden en alle andere dingen die Angelic met je doet, vond ik erg fijn. Je hebt ook veel tijd voor jezelf, wat ik heel erg prettig vind. Ik heb op een hele relaxte manier naar mijn blokkades kunnen kijken en ECHT mijn eigen innerlijke kracht gevoeld, Wauw! Die neem ik mee en daarmee kan ik echt concreet verder stappen maken om mijn soul purpose te vervullen. Dank je!! Annelot”

“Overweldigend, vol liefde & overgave en prachtige momenten. Een echte aanrader voor eenieder die klaar is om het verleden los te laten en de toekomst en het heden wil omarmen. Thxxxx Angelic”

Paarden, zijn hoog sensitief net als dat ik ben. Vanuit je intuïtie leven, luisteren naar je gevoel en wat de omgeving je te vertellen heeft. 

Als klein meisje werd mij al vertelt dat het beter was niet uit te spreken wat ik zag of voelde. Het gevolg was dat ik ging proberen mijn gevoel te mijden. Dus het hoofd nam het over van het gevoel. 

Herken je dat? Je voelt iets maar je hoofd zegt dan ‘ weet je het zeker, nee dat is niet zo, je kan beter dit of dat doen en vervolgens neem je een hele andere beslissing. Daardoor liep ik constant tegen dezelfde dingen aan. 
Tijd om daar wat aan te doen. Ik schreef me in voor een drie daagse retraite bij Angelic. 

 De eerste dag lieten de paarden mij al zien dat ik meer op mijn intuïtie moest gaan vertrouwen en mijn hoofd er buiten moest laten.  De tweede dag werd dat nog meer duidelijk. Wat geweest is, is geweest. Ik kom altijd op mijn pootjes terecht. Mijn ervaringen uit het verleden maken mij sterker en niet zwakker. 

Zo is dat volgens mij voor iedereen. Al denken we vaak anders en gaan we in het drama zitten of zijn super alert maar vergeten daardoor te leven. Terwijl dat is wat wij hier horen te doen LEVEN. Alleen of met elkaar. ❤🙏🏼 Jeanette Koenen

Dankjewel lieve Angelic voor de bijzondere dagen. Je hebt aan alles gedacht! De sessies met de paarden waren intens en heel inzicht gevend. Ik ga met een fijn gevoel, met vertrouwen, met veel bevestiging in zaken waarin ik me onzeker voelde naar huis. Ik heb nog meer in zicht in mijn eigen gevoeligheid. Dankjewel daarvoor. Femke

“Het was een warm bad, ik kon compleet mijzelf zijn. Een prachtig programma elke dag weer, met bijpassende muziek. En met jou, lieve Angelic als topbegeleider. Ik durfde mij helemaal bloot te geven. Elke dag stond ik op met de gedachte: “wat gaat de dag vandaag mij/ ons brengen?” Elke avond naar bed met een moe maar dankbaar en warm gevoel. Ik heb zoveel weer over mijzelf geleerd, en weet waar ik nu aan kan en moet werken. Ik had de week voor geen goud willen missen! Deze week heeft mij zeker verandert maar in positieve zin.”

Ik vond het heel bijzonder, boven verwachting qua inzichten. En heel mooi zo met de paarden. Ik voelde mij al snel thuis.

Ik ga met een sterk, vrouwelijk, sisterhood en gevoel van vertrouwen weer naar huis. Ik heb inzicht gekregen in mijn gevoel van onzekerheid en kan hier nu echt mee aan de slag.

De sessies met de paarden vond ik hecht heel bijzonder. Ik ben ook nuchter dus kan ook denken ja, komt een paard mij echt iets vertellen of denkt hij gewoon dat ik iets lekkers heb? Maar of je dit nu gelooft of niet het doet er niet toe. Het gaat om het gevoel bij jezelf naar aanleiding van het gedrag van de paarden. Zij hebben mij heel veel laten zien en het als heel troostend en helend ervaren. Het klopte precies.

Ik vond de gesprekken met Angelic samen met de paarden best moeilijk, maar elk gesprek had nieuwe inzichten diep precies aan sluiten op de reis waar ik zelf blijkbaar doorheen moet.

“Ik vond het heel bijzonder en voelde mij heel erg thuis. Ik heb zoveel over mezelf geleerd en heb mooie inzichten gekregen waar ik echt iets mee kan, heel waardevol! De paarden hebben hier boven verwachting een belangrijke rol in gespeeld, zo troostend en helend. En zo hecht samen met alleen maar vrouwen. Dat heeft mij ook heel goed gedaan. Ik ga met een warm en sterk gevoel naar huis.  Froukje

Het is zo ongelofelijk mooi wat ik afgelopen week heb mogen ervaren aan liefde voor mezelf maar ook de liefde voor elkaar. Om in alle veiligheid bij mezelf naar binnen te gaan en los te mogen laten en te helen. We hebben zoveel gedeeld deze week. Ik voel me enorm gegroeid. Dank je wel dat je met zoveel liefde deze week mij/ons hebt begeleid in mijn innerlijke proces aan de hand van de chakra’s. Een heerlijke week van samen delen, huilen maar vooral veel lachen. Je hebt een heel mooi talent!”

INFO &
AANMELDEN

  • Datum: 15 t/m 17 april 2020
  • Tijd: woensdag 10.00 – vrijdag 17.00 uur
  • Andere data: zie agenda
  • Groep : 4 tot 6 vrouwen
  • Locatie : Angelic Insights, Garderenseweg 261, Ermelo
  • Overnachtingen : Lindenhof in Garderen

Inclusief :

  • 3 sessies met de paarden
  • klankschaal- & stemvorksessie
  • avondceremonie
  • yoga
  • sharingsessie & rituelen
  • stiltewandeling
  • energetische reinigingen
  • bekrachtigingssieraard, journal, edelstenen
  • 2 overnachtingen
  • een gevarieerd en uitgebreid ontbijt
  • een goed gevulde koelkast in de vakantiewoning
  • elke dag een biologische lunch
  • 2 keer een avondmaaltijd (vegetarisch/ayurvedisch)
  • alle drankjes en tussendoortjes op de praktijk
  • een half jaar later een reüniemiddag

Prijs : € 999,-