2-Day Retreat met Paarden

Paarden spiegelen je Ziel

 

De 2-Day Retreat met Paarden is exclusief voor vrouwen die twee dagen lang echt de diepte in willen gaan en wordt bijvoorbeeld geboekt voor herstel na een burn-out of chronische klachten. Twee dagen lang krijg je een-op-een aandacht. In een veilige setting en onder professionele begeleiding gaat jouw reis naar binnen beginnen. Alles waar je naar verlangt ben je al, het is puur een kwestie van opnieuw leren verbinden met je ziel en je verlangens. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk, er zit vaak ‘ruis’ op de lijn.

De paarden helpen je zuiver te voelen. Zjj hebben geen agenda of oordeel en zullen jou alleen maar spiegelen. Na deze 2-Day Retreat met de paarden zul je weer voelen hoe het is om echt te leven en de levensenergie weer door je lijf te voelen stromen. Deelnemers ervaren vaak ‘clarity’ en weten weer wie ze zijn en wat dat betekend in hun dagelijks leven.

 

Twee volle dagen helemaal voor jou!

De 2-Day Retreat  met Paarden staat in het teken van jou, jouw herstel gaat hier beginnen! Je gaat je weer verbinden met je eigen ziel en voelen waar je werkelijk naar verlangt, waarbij je o.a. met de paarden leert om te luisteren naar je gevoel. Hoe het voelt om weer echt te leven en de zon weer in jezelf te laten schijnen.

Na aankomst op onze Retreat locatie ontvang ik je met koffie en lekkers, kun je je installeren in je kamer en beginnen we onze eerste sessie in de speciaal daarvoor ingerichte ruimte. We nemen je intentie en verwachtingen voor deze twee dagen door. Met een korte meditatie en oefeningen zorg ik dat je gaat landen en je thuisfront kunt loslaten. Zo voel je je echt aanwezig en kun je je overgeven aan deze heerlijke twee dagen voor jezelf.

Van hoofd naar hart

De 2-Day Retreat met Paarden staat in het teken van ‘voelen’ in plaats van ‘denken’ en het weer contact maken met jezelf. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om te kunnen voelen wat er van binnen allemaal speelt of wie ze nu echt van binnen zijn. Juist daarvoor zijn de sessies met de paarden en rituelen een prachtig hulpmiddel.

Daarnaast geef ik je tijdens deze dagen zogenaamde ‘intentie-bekrachtigers’. Zo krijg je aan het begin je eigen ‘journal’ waarin je gedurende deze twee Retreatdagen zo nu en dan gevraagd wordt iets op te schrijven over je ervaringen, je gevoel of proces. Tevens draag je je eigen edelsteentje bij je deze neem je later mee naar huis en helpt je te herinneren wat je tijdens deze dagen gevoeld en ervaren hebt.

Hoe deze dag verloopt is volledig afgestemd op dat wat nodig is voor jou. Zo kan het zijn dat we naast de sessie met de paarden bijvoorbeeld ook een schrijfoefening, ademsessie, diepgaande meditatie, healing of stiltewandeling doen.

Voor wie?

De Retreats zijn exclusief voor vrouwen die al veel aan persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan maar nog niet helemaal hersteld zijn van hun burn-out, depressie of chronische klachten. Het verlangen is nu juist meer verdieping en bewustwording. Meestal snap je wel wat er speelt maar kan je het nog niet voelen.

Energetisch Reiniging & Ondersteuning

Voordat de 2-Day Retreat met Paarden van start gaat, reinig ik energetisch zowel jouw slaapvertrek als onze sessieruimte van alle nog aanwezigen energieën. Tijdens de dagen maak ik gebruik van auraspray’s en wierook om bijvoorbeeld meer creatieve energie of luchtigheid te creëren. Daarnaast om de energie te reinigingen als er veel gebeurd is. Dit voelt voor mij als een extra liefdevolle en energetische ondersteuning.

REVIEW

Wow wat een kado! Ik heb de 2 daagse retreat met paarden net mogen ervaren. Ik zit midden in een flinke burn-out en wist eerlijk gezegd niet precies wat me te wachten stond. Ik vond het best spannend. Maar het heeft me zoveel gebracht, veel meer dan de wekelijkse sessies bij mijn psycholoog bijvoorbeeld. 
 
Angelic heeft zo’n liefdevolle en veilige basis neergezet, dat ik me durfde over te geven en kon ontvangen wat me werd aangereikt. De paarden lieten letterlijk zien wat er in me gebeurde. Mensen kunnen je mooie dingen vertellen over wat ze in je zien of over hoe het leven werkt. Angelic en haar dieren konden het me zelf laten ervaren. De sessies met de paarden hebben me laten ervaren waar mijn pijn en angst zit maar ik heb ook kunnen voelen hoe liefdevol en enorm krachtig ik ben. En hoe ik gesteund en gedragen word. Het heeft me handvatten gegeven, referentiepunten in mezelf om naar terug te kunnen keren. Deze 2 daagse retreat heeft me letterlijk in mijn kracht gezet.
 
Ik voelde me welkom en gastvrij ontvangen op jullie mooie plek. Het was tot in de puntjes verzorgd met lekkere en gezonde maaltijden, lekkernijen en drankjes (en speciaal voor mij glutenvrij!) een mooi boekje voor aantekeningen en cadeautjes ter aandenken aan deze ontdekkingsreis. Mijn kamer was fijn, met een eigen badkamer, ruimte om even terug te trekken. Het was een rijk gevuld programma, aangevuld met muziek en prachtige inzichtkaarten die bizar goed bij het proces pasten waar ik doorheen ging.
 
Wonderlijk hoe dat dan gaat allemaal. Hoe dingen openbaren en alles zich ontvouwt in die twee dagen. Ik vond het intens, inspirerend, gezellig en heel waardevol. Heel dankbaar en vol ervan dus! Dank jullie wel!!
Petra
 

De unieke samenwerking tussen jou, mij en de paarden.

We gaan gezamenlijk de bak in, de paarden lopen vrij rond, jij en ik hebben van te voren de intentie en jouw verlangen naar meer inzicht en bewustwording helder gekregen. Dit is het startpunt in de paardensessie. We werken niet met een vastomlijnd programma, we volgen puur onze intuïtie en de afstemming met de paarden.

Op een intuïtieve wijze brengen we samen het belangrijkste thema in, de paarden komen als dat nodig is, in beweging. Ze maken ons bewust van hun gedrag, lichaamstaal, bewegingen, geluid en plek in de bak. Op een gegeven moment is het heel duidelijk dat de paarden iets aangeven. De vertaling hiervan komt uit jou, ik help je met scherpe vragen en intuïtieve afstemming in dit proces naar jouw inzicht.

Door mij volledig af te stemmen op jou en jouw proces maak ik het voor jou mogelijk om het onbewuste deel naar de oppervlakte te laten komen. Niet omdat ik je dat vertel maar omdat ik je samen met de paarden jou dat zelf zal laten voelen. Je zult ondervinden dat er niets zweverigs aan is, maar juist heel concreet en duidelijk.

Wil je meer lezen over hoe zo’n paardensessie in zijn werk gaat? Lees dan de blog “de diepte ingaan hoeft niet zwaar te zijn”.

Dag 1: Boodschap Van Je Ziel

Na onze voorbereidende sessie in de ochtend, starten we na de lunch de eerste paardensessie met jouw hartsverlangen. Tijdens deze dagen werken we ook met verschillende kaartensets die als boodschappers van het universum kunnen fungeren. Het kan een mooie manier zijn om met die boodschap als leidraad de paarden sessie in te gaan. Het is werkelijk frappant hoe ‘spot on’ deze boodschappen altijd zijn en je herinneren aan bepaalde thema’s waarmee je aan de slag mag.

Een reis langs de Chakra’s

De zeven energiecentra in ons lichaam vormen de routemap tijdens de eerste twee dagen. Zij gaan je helpen bij de thema’s die jou dichterbij jezelf kunnen brengen.

Na een uitgebreide uitleg over de ‘body language’ van de paarden gaan we de bak in. Daarin liggen de verschillende thema’s opgesteld. We doen geen oefeningen met de paarden zelf, zij zijn ondersteunend en bewegen puur met je mee. Wat hun gedrag naar jou betekent ga ik niet invullen, de vertaling ligt bij jou. Ik ga je daar uiteraard wel bij helpen.

Na deze eerste paardensessie keren we eind van de middag terug in de sessieruimte, daar is gelegenheid om ervaringen te delen en op te schrijven wat jouw inzichten en belevenissen waren vandaag.

Ontmoet je Ziel

Tijdens de avondsessie doen we een mooi ritueel waarin je ervaart hoe het is om je te verbinden met je eigen ziel. Je zult jezelf zien en voelen!

Bekrachtigen en loslaten door middel van rituelen

Naast de sessies met de paarden werken we tussendoor ook met verschillende rituelen waarin je bepaalde zaken in je leven kunt bekrachtigen of juist los kunt laten.

Zo doen we bijvoorbeeld een vergevingssessie, een krachtig ritueel waarbij je het oude verhaal gaat loslaten en weer vrede kunt voelen met je verleden. Dit zorgt voor een wezenlijke bevrijding en meer zelfliefde.

Dag 2: Levensenergie

In de ochtend van de tweede dag beginnen we samen met het ontbijt en bespreken we wat de vorige dag met je heeft gedaan; wat heb je gedroomd? Hoe zit je vandaag in je vel? Daarna doen we wat rustige basis yoga, chi oefeningen en/of meditatie in de sessieruimte om het lijf te ontspannen en ons voor te bereiden op een mooie nieuwe dag.

Tijdens de tweede dag weet je meer wat je kan verwachten en zal je bewuster bepaalde thema’s in gaan. Er vindt een verdieping plaats op het gebied van levensenergie waarbij durven loslaten centraal staat. Deze tweede dag gaat vaak over vrouwelijke energie, er wordt meer bewogen en eventueel gedanst. Je zult ervaren dat je ‘vrouw zijn’ meer ruimte krijgt. Afhankelijk van wat nodig is doen we tijdens deze dag één of tweemaal een sessie met de paarden.

REVIEW

Ik vond het zo bijzonder om te ontdekken welke blokkades mijn burn-out in stand hielden, prachtig om te zien hoe de paarden mijn dat konden laten voelen. Ik ben er echt nog even stil van.. En wat een verwennerij twee dagen lang, het voelde alsof ik een week op vakantie ben geweest. Wat woon je toch prachtig. Ik ben enorm benieuwd hoe ik straks in mijn energielevel zit en kijk er naar uit de nieuwe uitdagingen aan te gaan zowel op mijn werk als ik mijn dagelijkse leven. Wat een prachtcadeau heb ik mezelf gegund en hebben jij en de paarden mij gegeven! Dankjewel lieve Angelic voor alles. Liefs,

Anne
 

De Retreat Locatie

Tijdens jouw 2-Day Retreat met Paarden overnacht je op onze eigen prachtige locatie middenin de bosrijke natuur van de Veluwe. Je hebt een eigen kamer en badkamer tot je beschikking. Deelnemers ervaren de Retreat locatie als een walhalla van rust en ruimte.

De paardensessies vinden plaats middenin de ‘Paddock Paradise’ leefomgeving. Wij vinden het belangrijk dat onze paarden in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving leven, waarbij zij 24 uur per dag in ‘vrijheid’ buiten zijn. Naast de sessies buiten werken we tijdens sommige rituelen, meditaties en sharings binnen, in een speciaal daarvoor ingerichte sessieruimte. Je kunt jezelf daar ook even terugtrekken als je daar behoefte aan hebt.

De ruimte waarin we werken is van tevoren energetisch gereinigd met ‘Palo Santo’ en ‘clearing spray’ en ik leg edelstenen neer. Zo is deze plek voor jou een veilige maar ook warme setting.

Afsluiting van de Retreat

Aan het eind van de dag zet je een krachtige intentie zodat we jouw proces mooi kunnen afsluiten. De manier waarop stem ik af op jou.

Alles wat je beleefd hebt ga je nu loslaten en alles wat je vanaf nu veranderd wilt zien integreer je in jezelf. Je weet nu wat er nodig is voor jouw herstel en hoe je de wereld in wilt stappen. Om dit te bekrachtigen ontvang je van mij een speciaal sieraad. Deze herinnert je elke dag aan jouw passie en creativiteit, aan jouw zielsverlangen en jouw ware zelf!

Een maand later…

hebben we samen een follow-up, dat kan via de mail of telefonisch. Dit moment staat in het teken van jouw groei maar wellicht heb je ook nog een aantal vragen over jouw proces.

INFO &
AANMELDEN

 • wanneer : datum op afspraak (ma-do)
 • tijden: aankomst dag 1:  10.00 uur, vertrek dag 2:  16.00 uur
 • locatie & overnachting : Angelic Insights, Garderenseweg 261, Ermelo

Inclusief :

 • een-op-een aandacht
 • 2-3 sessies met de paarden
 • sharingsessies & rituelen
 • stiltewandeling
 • avondceremonie ontmoet je ziel
 • energetische reinigingen
 • bekrachtigingssieraard, journal, edelstenen
 • diner dag 1
 • 1 overnachting
 • ontbijt dag 2
 • elke dag een uitgebreide biologische lunch
 • alle drankjes en tussendoortjes op de praktijk
 • een maand later ‘follow up’

 

Prijs :

€ 1.299,- | 2-Day Retreat | 1 persoon

€ 1.599,- | 2-Day Family Retreat | 2 personen

Retreat Centrum voor Zelfinzicht

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de Angelic Insights nieuwsbrief.

Ja, ik ontvang graag de Insights

You have Successfully Subscribed!